Kruimelspoor

Home > Workshopcarrousel 2017

Workshopcarrousel 2017

Workshopcarrousel voor vrijwilligers
9 oktober 2017
Veluvine Nunspeet

Programma:

Workshopronde 1:                     14.30 tot 17.30 uur    
      - Social Media   
      - Creatief Denken  
      - Herken Laaggeletterdheid
      - Positieve Gezondheid
                

Gezamenlijke maaltijd              17:30 tot 18:30 uur   

 
Workshopronde 2:                    19:00 tot 22:00 uur        

      - Social Media                 
      - Creatief Denken           
      - Projectvoorstel Schrijven
      - Interculturele Communicatie

Hoe bereik ik mijn doelgroep via social media? (middag en avond)
Vraagt u zich af hoe u social media kunt inzetten om cliënten, patiënten of burgers te betrekken bij zorg en welzijn? Wilt u weten wat de meerwaarde van social media voor u kan zijn? Kom dan naar onze training.
Voor deze training zijn basisvaardigheden van social media gewenst. U zit bijvoorbeeld zelf al op social media, u weet hoe u een bericht moet posten, u heeft al één of meer profielen op social media. U hoeft nog geen zakelijk account te hebben.
Na het volgen van de training weet u waar u welk type social media het beste voor kunt inzetten, voor welke doelgroep en in hoeverre de verschillende social mediakanalen wel of niet voor uw doelen geschikt zijn. U maakt tevens een plan van aanpak hoe u social media gaat inzetten om uw doelgroep te bereiken. 

Creatief Denken (middag en avond)
Of we het willen of niet, we zijn allemaal geneigd om steeds op dezelfde manier over hetzelfde probleem na te denken en komen zo steeds weer op dezelfde oplossing. Dit noemen we Cirkel Denken. Op deze manier blijven we steken in vaste gedachtepatronen en komen we niet verder.
Creatief Denken kan ons helpen uit deze vaste gedachtepatronen te komen. Door concrete tools aan te reiken die u helpen om van gebaande paden af te wijken, uit het gareel te lopen en dingen te bedenken die nog nooit iemand bedacht heeft, komt u in gebieden in de hersenen terecht waar echte ontdekkingen gedaan kunnen worden. De methode reikt concrete tools aan om het Cirkel Denken te doorbreken en nieuwe oplossingen te bedenken die we nog niet eerder gezien hebben.
Tijdens deze interactieve workshop leer je buiten de gebaande paden te denken. Na een korte introductie over de spelregels, gaan we aan de slag met korte oefeningen en maak je kennis met diverse denkmethoden om out of the box te denken. Een verrassende workshop in hoog tempo, praktijkgericht en concrete handvatten om de tools toe te passen in de praktijk.

Herken Laaggeletterdheid (middag)
Lzeen en shicejvn is niet voor iedreeden vezlafneksprend. Wist u dat in de gemeente Nunspeet de laaggeletterdheid groter is dan de overige gemeenten van de Noordwest-Veluwe?  Dit geldt zeker voor de autochtone bevolking! Wat zijn de oorzaken van laaggeletterdheid en wat doet het met mensen? Hoe leg je contact en doorbreek je het taboe? Een taalambassadeur vertelt hoe het is als je nauwelijks kunt lezen en schrijven en u krijgt antwoord op bovengenoemde vragen.

Positieve Gezondheid (middag)
Hoe blijft u vitaal en gezond? Goed voor een ander zorgen als partner, ouder, grootouder, vrijwilliger of mantelzorger kunt u alleen volhouden als u ook goed voor uzelf zorgt. Welke stap wilt u maken in uw gezondheid? Die vraag staat centraal.  Maar wat is gezond zijn eigenlijk? Kunt u bijvoorbeeld gezond zijn met een chronische ziekte?
In deze workshop wordt er breed gekeken naar gezondheid. We noemen het Positieve Gezondheid.
Mariëlle Schipperen laat u vooral in gesprek gaan over welke stap u wilt maken in uw Positieve Gezondheid. In deze workshop helpt u elkaar een stap vooruit.

Projectvoorstel schrijven (avond)
Denkt u ook wel eens ‘In mijn hoofd heb ik wel duidelijk wat ik wil, maar op papier zetten is lastig.'? Dan is deze workshop iets voor u. Het is een workshop omdat u zelf leert door ook te doen door het maken van een paar opdrachten. Een goed projectvoorstel is een hulpmiddel om uiteindelijk uw doel te bereiken.
Deze workshop is bedoeld voor degene die een idee wil gaan uitvoeren en hiervoor een projectvoorstel nodig heeft bijvoorbeeld om een subsidie aan te vragen of een vergunning te krijgen. Degene die wil leren hoe je een projectvoorstel schrijft dat begrijpelijk is voor anderen die het niet kennen. Degene die willen leren iets SMART (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch, tijdgebonden) op te schrijven.
Financiering zoeken komt niet aan bod. Hiervoor is een andere cursus.

Interculturele Communicatie (avond)
Deze workshop is in eerste instantie bedoeld voor taalmaatjes. Die hebben voorrang op de inschrijving.
Als taalvrijwilliger ontmoet je wekelijks anderstaligen of vluchtelingen uit een totaal ander land of een andere cultuur, en met andere bagage. Dat is vaak leuk en leerzaam, maar soms ook lastig. Wat alle culturen gemeen hebben is dat iedere cultuur zichzelf als ‘normaal’ beschouwt. In deze training leer je over de globale verschillen tussen culturen en de kracht die culturele waarden hebben in het denken en doen van mensen.

Inschrijving

Inschrijving voor de workshops kan door uw naam, vrijwilligersorganisatie en voorkeur voor workshop(s) via de mail te sturen naar servicepuntvrijwilligers@nunspeet.nl. Geef daarbij ook aan of u gebruik wilt maken van de maaltijd.

Voor alle workshops geldt dat er maar beperkt plaats is, en dat er kosten voor worden gemaakt. Als u zich opgeeft gaan wij er vanuit dat u aanwezig bent!
 

Wij kijken uit naar een gezellige en informatieve middag en avond!

Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet                          Openingstijden
Bezoekadres: Markt 1                                                       Op dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen van 9.00-12.30 uur
8071 GJ  NUNSPEET                                                         zijn de medewerkers van het servicepunt aanwezig om u te helpen bij
Telefoonnummer: (0341) 25 92 55                                    het zoeken naar passend vrijwilligerswerk.
E-mail: servicepuntvrijwilligers@nunspeet.nl                   De coördinator is op dinsdag tot en met donderdag aanwezig.

                
                                          
 

Vrijwilligers Nunspeet